Autóüveg csere, szélvédõjavítás

 

A „szétszedéses” vagy a „bontás nélküli” üveg fóliázást válasszam?

 

Szétszedés nélküli fóliázás
Előnye annyi, hogy nem jár kárpit bontással.
Hátránya viszont, hogy így csak az üvegnek  a „látható” részét fóliázzuk be. A keretben, valamint a páralehúzó gumi alá nem kerül be a fólia, ezért üvegtörés esetén nem véd tökéletesen. Valamint nem lesz „tökéletes” (pormentes) a telepítés, mert az ajtó keretében lévő gumi, illetve szövetről a por belejuthat a fólia alá, így az esztétikailag nem igazán mutat valami jól. Ezeknél a fóliázásoknál, ha az ablakot fel le huzogatjuk, mivel a páralehúzó gumi alá nem kerül be a fólia ezért az a használat során felválhat és felszakadhat. Ezt javítani NEM lehet, ezt cserélni kell. 
A gumikeretes háromszög ablakoknál a szétszedés nélküli fóliázásnál a telepítők kivágnak a gyári gumikeretből egy kis darabot, hogy valahogyan a fóliát fel tudják rakni. Ez általában nem szokott tökéletesen sikerülni, és maradandó sérülést okoznak a gumiban, ami már sosem lesz a régi.

Szétszedéses, bontásos fóliázás
Hátránya, hogy ki kell szerelni az ajtóban lévő üvegeket. Ami kárpitbontással jár.
Előnye, hogy így a teljes üvegfelület befóliázásra kerül, így a páralehúzó gumi alá kerül a fólia alsó része, az oldalsó részén pedig teljesen az üveg széléig ki tudjuk tessni a fóliát. Az ablak fel-le húzásakor a gumi nem tudja a fólia szélét megkezdeni, üvegtörés esetén a teljes üveget egyben tartja a fólia, még a keretben lévő részt is, így az nem tud szétrepülni, nem okoz sérülést a bent utazóknak az üveg. 

Cégünk a szétszedéses fóliázást részesíti előnyben, ugyanis csak így lehet tökéletes fóliázást végezni, és mi a tökéletességre építünk, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek legyenek és visszatérjenek hozzánk, valamint ajánlani tudjanak ismerőseiknek barátaiknak. Ez fontos számunkra.

Az ajtó kárpitok, valamint az üvegek szét és összeszerelését szakszerűen végezzük, garanciát vállalunk rá. Speciális célszerszámokkal dolgozunk, mint pl. patent kiszedő, kárpit bontó célszerszám (nem tépjük le a kárpitot).

Mivel az autógyártók nagy része egyszer használatos patenteket alkalmaz az autók összeszerelése során, így előfordul, hogy egy-két patent eltörik, ezeket mi a gyártó által azonos, új patentekre cseréljük.

A fóliázásnál is kell kompromisszumokat kötni. Ha fóliáztatunk, akkor szét kell szerelni részlegesen az autót. Ez azzal jár, hogy kárpitot bontunk, üvegeket szerelünk ki a kocsiból.
Sokan vannak ezzel úgy, hogy „nem akarom, hogy szétszedjék az autómat... Ez gyári...” 
Erre annyit szoktam mondani, ha riasztót szerelünk az autóba, mert szereltetünk, hogy megvédjük az illetéktelenektől, ilyenkor ugye szintén szétszedik az autót. SŐT még a kábeleket is elvágják hozzá, hogy beépítsék a riasztót.. Ugye-ugye! A kompromisszumok. Amennyiben riasztót akarunk, akkor bontják az autót, ha váltózárat akarunk, bontják az autót. Tehát, ha fóliáztatunk, ne féljünk attól, hogy az autónk üvegeit kiszerelik belőle.

 

Minden típusú személyautó és kisteher autó szélvédõ cseréjét vállaljuk, beázási garanciával. 

Autóüveg beszerelés:
Bármilyen típusú gépjármû szélvédõjének, oldal- és hátfalüvegének cseréje, akár hozott üvegbõl is, igényesen, garanciával.

Miben lehetünk az Ön segítségére:

 • Európai minõségû, új, utángyártott, gyári beszállítói üvegek forgalmazása, akár külföldi rendelésre is.
 • Üvegek cseréje (hozott üvegbõl is), beázások megszüntetése.


GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Mennyi idõt vesz igénybe a javítási munka?
Szélvédõcsere esetén 1-2 óra a szerelés+ 2 óra a száradás.
Oldalüveg csere: 30 perc – 1 óra.

2. Megvárható a szerelés?
Természetesen igen, de hosszabb munka esetén kényelmesebb, ha otthagyja az autót, és késõbb érte jön.

3. Mire kell figyelni a javítás elõtt és után?
Ha kõnyomot kapott, érdemes a lehetõ leghamarabb leragasztani/lefedni, akár egy darab átlátszó ragasztóval, hogy a lehetõ legkevesebb szennyezõdés kerüljön a sérült üvegrészre, mert késõbb sokkal szebb lesz a javítás eredménye.
Üvegcsere után 24 óráig nem ajánlott nagy nyomású mosóval mosatni, az autót felemelni, illetve 80-100 km/h-nál nagyobb sebességgel menni.

4. Az üvegen keletkezett repedések javíthatóak?
Nem! Eltüntetni esetleg lehet õket, de a sérülés megmarad, így nem érdemes.

5. Beázik az autóm! Mit tegyek?
Semmi gond, a szélvédõ kivételével, szakszerû tömítésével és visszahelyezésével orvosolható a probléma.

6. A szélvédõn lévõ autópálya és egyéb matricákkal mi lesz?
Kérésre gond nélkül áthelyezhetõek az új üvegre.

7. Az üveg körüli gumikeretet is cserélni kell?
Csak nagyon ritkán, ez minden esetben elõre jelezzük. A legtöbbször vissza lehet helyezni a régi keretet sérülésmentesen.

Minden általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk!

Elérhetőség

autóüveg fólia, autóüveg fóliázás
 • Telefon: 06-70-313-89-39
 • Email: gabofolia@gabofolia.hu
 • Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 46-48.
            MOL benzinkút
 • Nyitva tartás: H-P 09.00-17.00
                         Szo: 08.00-14.00
                         vasárnap és ünnepnapokon zárva

Partnereink

LLUMAR