Épületüveg fóliázás

 

Egy kis épületüveg biztonsági fóliázásról.....

Posted by Gabofolia on 2013. november 23.

 

Üvegfólia

Hõvédelem
Manapság az építészek sok üveget használnak, mivel szeretünk átlátszó falak között élni. Élvezzük a fõleg az ablakok miatt beszorult hõt csökkentõ légkondícionáló hatásait.  A központi légkondícionálókkal elõfordul az is, hogy a helyiség egyik része túl hideg, míg a napfényes rész túl meleg. A LLumar ablakfólia a tökéletes megoldás felmelegedés ellen: kiegyensúlyozza a hõpontokat, így az egész épületben egyenletes hõmérsékletet tesz lehetõvé. Amennyiben tartózkodási helyét kényelmesebbé szeretné tenni, vagy csak sok pénzt szeretne megtakarítani, válassza a LLumar hõvédõ ablakfóliát! Ne feledje, nyáron a légkondícionáló elektromos árammal mûködik, ami igen drága erõforrás. Az üvegfóliába történõ befektetés rövidesen nyereségessé válik.

Épületüveg fóliázás Épületüveg fóliázás


Ragyogásvédelem
Ragyogás a neve annak a hatásnak, minek keletkezésekor egy agresszív fénysugár miatt nem látható a képernyõ például, vagy csak egy pillanatra megvakolunk.  A LLumar ablakfóliák az üveg által áteresztett látható fény szûrésével ragyogásvédelmet nyújtanak.

UV-védelem
Az UV-sugárzás ártalmas az egészségre, számos súlyos bõrbetegség, beleértve a bõrrák kiváltó oka. Több tényezõ, mint pl. a naphõ, látható fény, páratartalom, stb. között az UV-sugárzás a szövetek fakulásának fõ oka. Amennyiben szeretné egészségét megóvni, és szeretné ingóságait a fakulástól megvédeni, a LLumar UV védõ üvegfóliák jelentik a megoldást.

Szilánkosodás elleni védelem
A LLumar ablakfóliák egyben tartják az üvegtáblát, és megvédenek az üveg szilánkokra törésétõl.
Megjelenés és belátásvédelem
A különbözõ típusú fémezett és "sputtered" napvédõ LLUmar üvegfóliákkal ingatlanjának megjelenése feljavítható és megszépíthetõ.

Technológia

A LLumar épületfóliák karcálló bevonattal védett, "sputtered" vagy fémezett fóliából, ragasztóból és a ragasztóréteget védõ bevonatból állnak. A LLumar üvegfólia szerkezete UV-védelem céljából több rétegben UV-inhibítorokat tartalmaz.  A LLumar üvegfólia adott tulajdonságának erõsítése érdekében különbözõ rétegek még hozzá is adhatók. Az összes réteg, a rögzítõ és lamináló ragasztók a bármilyen mértékû torzítás elkerülése érdekében optikailag teljesen víztiszták.


Biztonsági fóliák

Biztonságvédelem
A Llumar biztonsági fóliák megakadályozzák az üveg szilánkokra hullását. A szilánkokra tört üveg természeti katasztrófa bekövetkeztekor, vandalizmus vagy bármilyen erõszakos tett elkövetésekor súlyos károkat okozhat.  A nagyon rizikós, veszélyes helyeken, mint pl. iskolákban, közterületeken és gyárakban a Llumar biztonsági fóliák alkalmazása fontos és a törvény által elõírt.

Betörésvédelem
A Llumarbetörésvédelmi fóliák hasonlítanak a biztonsági fóliákhoz, de ezek alapjában véve erõsebbek és vastagabbak.  A betörésvédelmi fólia alkalmazása általános az igen nagy biztonsági kockázat vagy betörés elleni védelem esetén. A 200 vagy 375 mikron vastag betörésvédelmi fólia szinte lehetetlenné teszi az üvegen keresztüli behatolást.

UV-védelem
A Llumar biztonsági és betörésvédelmi fóliáknak védelmet kell nyújtaniuk a veszélyes UV-sugárzás ellen, biztosítaniuk kell a személyi egészséget, és óvniuk kell a belteret a fakulástól.
Kombinált hõ- és mechanikai védelem
Fémezett rétegének köszönhetõen a kombinált SSI és Neutrális biztonsági fóliák egyszerre nyújtanak erõs szilánkvédelmet és kimagasló hõvédelmet. A LLumar SSI biztonsági fóliák alumínium - fémezéssel, az Neutrális biztonsági fóliák NiCr sputtering eljárással készülnek.
 
Technológia

A LLumar biztonsági és betörésvédelmi fóliák kiemelkedõen erõs rögzítõ ragasztóval rendelkeznek, ami üvegtörés esetén a szilánkokat egyben tartja.  Egy víztiszta vagy fémezett, vastag film képezi a biztonsági fóliák alapját. A betörésvédelmi fóliák több rétegbõl állnak, ami azt jelenti, hogy legalább két réteg van összelaminálva, a lamináló ragasztó még a rögzítõ ragasztónál is erõsebb. A felületre karcálló réteg van felhordva, a ragasztót védõbevonat védi. Az UV-inhibítorok védelmet nyújtanak az UV ellen. A LLumar biztonsági és betörésvédelmi fóliák víztisztasága kulcskérdés, mivel a speciálisan erõs ragasztókat gyakran víztiszta filmekkel használják.

Besorolási szabványok
Európában két fõ szabvány létezik, az EN 12 600 és az EN 356. Az EN 12600 biztonsági fóliákhoz való teszt, azt a helyzetet szimulálja, mintha egy 12 éves fiú betörné az üveget. Az 1B1, 2B2 és a 3B3 az értékelési fokozatok, ahol az 1B1 a legerõsebb. Az EN 356 betörésvédelmi fóliákra vonatkozó teszt, üvegfelületre mért, ismételt ütéseket szimulál. Itt a P1A és P2A osztály az elérhetõ fokozat.  

Fémezési tulajdonságok
A LLumar biztonsági és betörésvédelmi fóliák fémezése alumínium-fémezéssel vagy az ún. „sputteringgel" történik, ami által erõs hõvisszaverõ tulajdonságra lehet szert tenni.

Navigáció

Elérhetőség

autóüveg fólia, autóüveg fóliázás
  • Telefon: 06-70-313-89-39
  • Email: Kapcsolat oldal
  • Cím: 2370 Dabas Táncsics Mihály utca 6.
  • Nyitva tartás: H-Szo 08.00-17.00
                           Vasárnap és ünnepnapokon zárva

Partnereink

LLUMAR